Składniki:

  • burak czerwony – 1 szt.;
  • marchew – 1-2 szt.;
  • seler naciowy – 2 łodyżki;
  • biała kapusta – 2-3 liscie;
  • korzeń imbiru – ok. 0,5 cm plasterek;
  • czerwona cebula – 1 szt.;
  • pomidor – 1 szt.;
  • gruszka – 1 szt.;
  • jabłko – 1 szt.;
  • ząbek czosnku.

Sok na wzmocnienie odporności

Kiedy aura sprzyja przeziębieniom, a media donoszą o rosnącej liczbie zachorowań na grypę, strasząc nadciągającą epidemią, możemy poczuć się nieco zagubieni. W naszej głowie pojawiają się różne pomysły na to, jak temu zaradzić. Jak uchronić się przed przeziębieniem? Jedni biegną do apteki i zwiedzeni reklamą wychodzą z siatką pełną wszelkiej maści proszków i tabletek. Inni wierząc w postępową medycynę, pozwalają wstrzyknąć sobie szczepionkę, całkowicie ignorując ryzyko i nie dopuszczając do siebie myśli, o zawartej w niej śmiercionośnej rtęci. Coraz częściej jednak można spotkać takich, którzy omijając szerokim łukiem apteki i przychodnie lekarskie, często zaglądają do osiedlowego warzywniaka. Właśnie tam znajdują to, co jest najlepszą odpowiedzią na potrzebę wzmocnienia odporności organizmu przed atakami chorobotwórczych bakterii i wirusów.

Stąd również i my, idąc ich śladem, postanowiliśmy przyjść z odsieczą naszemu systemowi immunologicznemu i wydatnie wspomóc go specjalnie przygotowanym sokiem, który ma wybitne właściwości pobudzające organizm do walki z zagrażającymi mu infekcjami. Niezwykle ważne jest to, by sok taki przygotować korzystając wyłącznie z solidnej wyciskarki soków. Tylko bowiem w ten sposób całe nasze starania nie pójdą na marne, a sok będzie prawdziwym eliksirem zdrowia. My, wyciskając sok na wzmocnienie odporności, korzystaliśmy z wyciskarki soków KUVINGS C9500, dzięki której możemy uzyskać wyjątkowo gładki, wręcz aksamitny sok.

Każdy ze składników naszego soku ma ważne zadanie i nie powinien być pomijany. Wszystko razem bowiem doskonale się komponuje i uzupełnia. I tak likopen zawarty w pomidorach zwalcza komórki nowotworowe, a gruszki szczególnie polecane są alergikom. Buraki mają duży wpływ na jakość naszej krwi, ale również mają duże znaczenie dla układu immunologicznego.

Imbir, cebula i czosnek to, jak powszechnie wiadomo, naturalne antybiotyki, których nie mogło zabraknąć w soku na odbudowę odporności. Marchew, z kolei, wzmacnia błony śluzowe, ale również jest pomocna w profilaktyce nowotworowej.

Jak widać, bardzo wiele można zdziałać, korzystając z naturalnych środków, bez potrzeby narażania się na ryzyka związane z „magiczną mocą” szczepionek. One niezwykle mocno ingerują w organizm i niejako rozleniwiają jego naturalną skłonność do samoobrony. Warto wziąć sprawy w swoje ręce i samodzielnie zadbać o wzmocnienie odporności naszego organizmu. Co naturalne, od jego bowiem kondycji zależeć będzie, czy będziemy chorować w ogóle, ale też, jak szybko będziemy w stanie przeciwstawić się atakom bakterii i wirusów i wrócić do zdrowia.

Gorąco polecam powyższy przepis na sok wzmacniający odporność. Jest to sprawdzony sposób, by siejące postrach infekcje, nie stanowiły dla nas większego zagrożenia. Tak więc: Na zdrowie i nie dajmy się chorobie! 😉

 

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Share This